Vuurceremonie

De vuurceremonie wordt door veel oude volken gebruikt om zich opnieuw af te stemmen op de hartslag van Moeder Aarde, een moment van bezinning, met het vuur als bondgenoot om wensen en intenties te bekrachtigen of een keerpunt aan te duiden.

Deze ceremonie heeft vele gezichten, zo is ze ingetogen en sereen en zo is ze luidruchtig en dynamisch. Dit alles afhankelijk van de intentie en setting van de avond.

De vuurceremonie start na het gezamenlijk opbouwen van de houtstapel en het geven van een kleine inleiding hoe het vuur te benaderen. De Heilige Ruimte wordt geopend en we beginnen te chanten onder begeleiding van de drum en/of ratel. Dit doen we om het vuur en de deelnemers op elkaar af te stemmen en om de focus te bewaren.

Als het vuur vriendelijk is kunnen de deelnemers hun intentie/wens door middel van een brandbaar voorwerp aan het vuur geven. Wanneer iedereen geweest is, wordt de Pacha Mama stick aan het vuur gegeven en krijgen de ‘Spirits van het land’ een moment om van het vuur te genieten. Hierna wordt de ceremonie gesloten en is de cirkel open voor een kopje thee en de mogelijkheid om ervaringen te delen.

Praktisch
De vuurcirkel wordt 4x per jaar op een zaterdag georganiseerd, zie agenda
18:30 – 19:00 welkom en ontvangst
19:00 – ca 22:00 Vuurceremonie

Locatie: Nog te bepalen, wegens omstandigheden op zoek naar een nieuwe locatie.

De bijdrage is € 25,-

Het minimum aantal deelnemers is 4.

Wat neem je mee?
* Aan het weer aangepaste kleding/schoenen, de ceremonie is buiten, ook als het regent.
* Een brandbaar voorwerp, bv een takje/dennenappel/papier/ed. waar je jouw intentie in kan blazen om door het vuur te laten bekrachtigen.
* Drum of ratel als je deze hebt.
* Je medicijnbuidel, als je deze hebt.

T was een fijne belevenis, t vuurceremonieel, bedankt daarvoor. Heb er ook wel wat bij gevoeld, de hartekracht, gisteren heel moe, en vandaag voel ik meer balans, en minder 'enkel' wilskracht.. Groetjes en tot ziens he,
Marleen